Entry test spotlight 7 класс – Входное тестирование к учебнику Spotlight для 7 класса

Входное тестирование к учебнику Spotlight для 7 класса

Entry test for the 7th form

1. Listening

Listen to the first dialogue and do the tasks below.

1. What Eco-club has she joined?

a. Volunteers club b. Eco-helpers club

Mark the statements true (T) or false (F).

2. She’s been recycling cans and reading about ecology.

3. She’s been collecting rubbish and building nesting boxes.

4. She’s been watering flowers and teaching the cycle of life.

5. She’s been planting trees and cleaning out a pond.

Listen to the second dialogue and do the tasks below.

Where did Max and his friends spend their last weekend?

6. a) in his uncle’s big, old house in the city. b) in his uncle’s big, old house in the country.
Mark the statements true (T) or false (F).

7. Max and his friends found a snake on the floor in the living room. ….

8. They saw a ghost on the second floor. …..

9. Max and his friends had quite a shock. ….

10. His friends caught the snake quickly. …..

2. Reading

Read the text and and mark the statements true (T) or false (F).

11.Football rules were created in the 19th century. ……

12. Arsenal is unknown football team. ……

13. The English like football. ……

14. Football fans often go to stadiums. ……

15. Cricket is one of popular game in England . …..

The National Sport of England

Football is the most рорulаr sport in England. ln fact, а lot of English people say it is their national sport.

English people have played football fоr а vеrу long time. Ноwеvеr, the game didn’t have аnу rеаl rulеs until the l9th сеntuгу. ln l815, Eton College created гulеs to make the gаmе less violent and lаtеr, in l848, Cambridge university made mаnу of the mоdеrn rulеs. Football quickly became as рорulаr as оthеr games such аs cricket.

Today, thеrе аrе thousands of fооtbаll clubs in England, and professional clubs, such as Аrsеnаl, Livеrрооl and Маnсhеstеr United аrе famous all оvеr the world.

Football has bесоmе раrt of the сulturаl life in England and hundreds of thousands of fans suрроrt thеir fаvоuritе teams in stadiums аrоund the country еvеrу weekend. Маnу English сhildrеn have football lessons at school. And famous footballers, such as David Beckham and Michael Owen hаvе become rоlе models fоr а lot of these сhildrеn.

Answer the questions:

16. Who created rules for football?

17. Why were the first rules created?

18. What professional clubs are the most famous?

19. How many fans suрроrt thеir fаvоuritе teams?

20. Маnу English сhildrеn have football lessons at school, don’t they?

3. Vocabulary and Grammar

Choose the right word and mark A, B, C or D

21.  Georgia __________ like eating English breakfast.

A don’t         B doesn’t         C aren’t         D isn’t

22. Pam __________ breakfast at half past eight yesterday morning.

A has                 B have                 C is having         D had

23.  __________ you walk to the shops or take a bus?

A Are                 B Is                 Does         D Do

24.  Today is __________ than yesterday.

A much cold         B more cold         C colder         D cold

25. What book are you __________ in the holidays?

A read                 B going to read             C will read         D have read

26. This exercise is __________ than that one.

A difficulty         B much difficult      C more difficult     D difficult

27.  Are there __________ big shopping malls near your home?

A any                 B some         C the                 D a

28. How __________ milk do you put in your tea?

A many         B much         C any                 D some

29.  __________ never seen a tsunami.

A I’ve                 B I’m                 C I haven’t         D I was

30.  Don’t buy that book. It’s not very good. You __________ enjoy it.

A will                 B can                 C won’t         D must

4. Writing

You have 30 minutes to do this task.

You have received a letter from your English-speaking pen friend, Max.

Last weekend all our family gathered together to have a party. We had a lot of fun: played games, talked to each other, sang songs, and my cousin played the guiter!

How does your family spend free time? Do you do anything special? What did you do last weekend?

Write him a letter and answer his 3 questions.

Write 80-100 words. Remember the rules of letter writing.

Keys

Аудирование

The first dialogue

— Hi, Tim!

— Hi, Sally! What are you doing here?

— Oh, I’ve joined the Eco-helpers Club. I’ve been collecting rubbish for recycling in the park and I’ve been building nesting boxes.

— What else have you been doing?

— I’ve been planting trees and cleaning out ponds for a week.

— Your club sounds wonderful. I could join as well, couldn’t I?

— Of course you could. We really need volunteers.

— Sounds great!

The second dialogue

— Hi, Max!

— Hi, John! You’ll never guess what happened to me.

— Really? What was going on?

— My friends and I spent our last weekend in my uncle’s big, old house in the country.

— That sounds great! But you look a little upset.

— I had quite a shock!

— Really? Why?

— We were in the living room downstairs when we heard a loud noise from the second floor.

— What on earth was it?

— When we went upstairs we saw a long orange snake with black stripes on the floor and started shouting and screaming.

— Oh dear! Was anyone hurt?

— No! My uncle caught it quickly.

— Oh my goodness! You don’t see that every day, do you?

— No, certainly don’t!

Keys:

1.Аудирование :  

1. B

2 F

3. T

4. F

5. T

6. B

7. T

8. F

9. T

10. F

  1. Чтение

11. T

12. F

13. T

14. T

15. T

16. Eton College

17. to make the gаmе less violent

18. Аrsеnаl, Livеrрооl and Маnсhеstеr United

19. thousands of fans

20. Yes, they do.

  1. Грамматика и лексика

21. B

22. D

23. D

24. C

25. B

26. C

27. A

28. B

29. A

30. C

Письмо31-40

infourok.ru

Тест по английскому языку (7 класс) на тему: Входной тест по английскому языку. 7 класс

ENTRY TEST/ CLASS 7

  1. READING
  1. Read the text and do the tasks below.

Hello, I am Mary! I lead a busy life. I usually wake up at 7.30 am. I never have late nights. I always go to bed before 10 pm. When I go to school, I have a strict daily routine. My dad drives me to school. Lessons start at 8.30 am and finish at 2.30 pm. My brother picks me up from school and takes me home. Every Monday and Thursday, I have Spanish classes after school. On Wednesday and Saturday I play basketball. So I get home at 5 pm three times a week. In the afternoons, I do my homework and I read books or watch TV for half an hour before I go to bed. At the weekends, I go to the cinema with my friends or go on short trips to the countryside with my parents.

  1. Put true or false:
  1. Mary usually gets up at half past seven.
  2. Mary’s dad brings her to school.
  3. She has Italian classes every Monday and Thursday.
  4. She plays basketball on Wednesday only.
  5. She stays at home at the  weekends.
  1. Answer the questions.
  1. Does she lead a busy life?
  2. When do her lessons start?
  3. When does she do her homework?
  4. Does she go to bed late?
  5. What does she do at the weekends?

      II.  GRAMMAR AND LEXIK

2.Write in on/in/at.

  1. ____ 10 October
  2. ____half past four
  3. ____1987
  4. ____Friday morning
  5. ____the morning
  6. ____summer
  7. ____Wednesday
  8. Goodbye! See you ___ Saturday.
  9. I usually get up ___ 8 o’clock in the morning.
  10. What are you doing ___ Thursday evening?

3. Put the words in the correct order to make sentences.

1. always/London/to/go/we/spring/in.

2.  usually/stay/we/a/hotel/in.

 3. never/our/with/grandparents/come/us.

 4. we/restaurant/go/a/often/to/the/evening/in.

4. Complete the sentence with am, is, are, do or does.

  1. I ___ a student.
  2. ____ she like her job?

     4. Where ___ you live?

  1. ____ Moscow exciting?
  2. Why ____ you want to learn English?
  3. We ____ Russian.
  4. What ____ he do at weekends?

5. Put the verbs in brackets in the correct form.

  1. Listen! Somebody ________________________ (sing).
  2. I am sorry. I ______________________(not/ understand).
  3. You can turn off the TV. I ______________________ (not/ watch) it.
  4. Sarah usually ________________ (walk) to school.

6. Complete the sentences and use a comparative form.

  1. This coffee is very weak. I like it a bit ______________( strong).
  2. The room in the hotel was really big. I expected it to be _______________(small).
  3. The weather is too hot in this city. I’d like to live somewhere _______________( cold).
  4. Your work isn’t very good. I know you can do ________________(good).

7. Complete the sentences and use a superlative form.

  1. This is ____________ coffee I have ever tried! (strong)
  2. It is the _______ church in my city. (old)
  3. Everest is ______________ mountain. (high)
  4. Russia is _______________ country in the world. (big)

nsportal.ru

Тест по английскому языку (7 класс) на тему: Spotlight 7.Module 1. Test.

1. Match the words/phrases to their definition.

  1. ID

A. machine that signals danger

  1. beach volleyball .

B. fun activities on the computer

  1. alarm system .

C. look for information on the computer

  1. computer games

D. identification

  1. surf the Net

E. a sport

2. Complete the sentences with the correct word.

• heavy • cost • helpful • crowded •  peace

  1. Her cousin hates driving in ______ traffic.
  2. John lives in the country because he likes the friendly and _____people.
  3. The streets in Birmingham are very ______ .
  4. He likes living in the city, but he doesn’t like the high ____of living.
  5. They love country  for _____ and quiet.

3. Fill in the correct preposition.

after • into •  on • out • over

  1. Keep your mobile phones switched _____ at night.
  2. I ran  _____ of bread, so I can buy it after work.
  3. My sister and her friends hang _____ at the shopping centre on Saturdays.
  4. Ann ran ___ an old friend at the supermarket yesterday.
  5. We saw two policemen running _____ a robber

4. Read the text and mark the sentences T(true) or F(false)

Fires that happen in the home are a very serious problem today. In America, there are over 100,000 home fires every year and many start in the kitchen. There are a lot of things you can do to protect your house from fire.

First of all, you need to follow a few safety rules. You should never leave the kitchen while you are cooking. It’s also a bad idea to wear loose clothes when you cook. Always keep the cooking area clean and don’t let children come very close to the cooker.

It is also important to know what to do if a fire starts. If a pan catches fire, don’t throw water on it! Put a blanketover it and turn off the heat. If the fire doesn’t go out, call the fire brigade. If a fire starts inside the oven, keep the door shut and turn it off. If you burn yourself, run cold water over the burn.

Finally, install a smoke alarm and learn how to use it. Also, know the number of your fire brigade by heart. It’s better to be safe than sorry.

  1. In America, there are more than 100,000 home fires a year. ………..
  2. Call the fire brigade if a fire doesn’t go out right away. ………..
  3. Children should stay close to the cooker. ………..
  4. A lot of home fires start in kitchens. ………..
  5. You should keep your cooking area clean. ………..

nsportal.ru

Тесты для 7 класса к учебнику Spotlight 7 УМК «Английский в фокусе»

Form 7 Term 3

Written Practice

Fill in the gaps with the words giving below

I was … in the sea last summer at my grandmother’s seaside village. The water was cool and clear and I could see colourful … swimming around me.

What I didn’t see were the sea urchins (морские ежи ) . As I was swimming towards the beach, I saw a beach ball coming towards me. I put my feet down to steady myself but suddenly I felt a sharp … in my left foot. I sat on a beach and examined my …. A spine was in it. I called out to my … who was tanning a few meters away. She opened her cosmetic bag and took out a pair of tweezers (пинцет) and pinched my foot where the spine was. I … because I was not expected any pain, but I immediately felt ….

I looked up at my sister. She was smiling, “Doctor Tina to the rescue. Anytime. ”And she put her things in her small pink bag.

Better, pain, fish, swimming, foot, screamed, sister

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Form 7 Term 3

Written Practice

Fill in the gaps with the words giving below

I was … in the sea last summer at my grandmother’s seaside village. The water was cool and clear and I could see colourful … swimming around me.

What I didn’t see were the sea urchins (морские ежи ) . As I was swimming towards the beach, I saw a beach ball coming towards me. I put my feet down to steady myself but suddenly I felt a sharp … in my left foot. I sat on a beach and examined my …. A spine was in it. I called out to my … who was tanning a few meters away. She opened her cosmetic bag and took out a pair of tweezers (пинцет) and pinched my foot where the spine was. I … because I was not expected any pain, but I immediately felt ….

I looked up at my sister. She was smiling, “Doctor Tina to the rescue. Anytime. ”And she put her things in her small pink bag.

Better, pain, fish, swimming, foot, screamed, sister

________________________________________________________________________________________________________________________________

Form 7 Term 3

Written Practice

Fill in the gaps with the words giving below

I was … in the sea last summer at my grandmother’s seaside village. The water was cool and clear and I could see colourful … swimming around me.

What I didn’t see were the sea urchins (морские ежи ) . As I was swimming towards the beach, I saw a beach ball coming towards me. I put my feet down to steady myself but suddenly I felt a sharp … in my left foot. I sat on a beach and examined my …. A spine was in it. I called out to my … who was tanning a few meters away. She opened her cosmetic bag and took out a pair of tweezers (пинцет) and pinched my foot where the spine was. I … because I was not expected any pain, but I immediately felt ….

I looked up at my sister. She was smiling, “Doctor Tina to the rescue. Anytime. ”And she put her things in her small pink bag.

Better, pain, fish, swimming, foot, screamed, sister

Form 7 Term 3

Written Practice

K E Y S

I was swimming in the sea last summer at my grandmother’s seaside village.

The water was cool and clear and I could see colourful fish swimming around me.

What I didn’t see were the sea urchins ( морские ежи ) . As I was swimming

towards the beach, I saw a beach ball coming towards me. I put my feet down to

steady myself but suddenly I felt a sharp pain in my left foot. I sat on a beach and

examined my foot. A spine was in it. I called out to my sister who was

tanning a few metres away. She opened her cosmetic bag and took out a pair of

tweezers ( пинцет ) and pinched my foot where the spine was. I screamed

because I was not expected any pain, but I immediately felt better.

I looked up at my sister. She was smiling, “Doctor Tina to the rescue. Anytime.

”And she put her things in her small pink bag.

infourok.ru

Тест по английскому языку (7 класс) на тему: Тестовые задания Тема «In the Spotlight» Класс 7 УМК «Spotlight 7»

МОУ «Александровская школа Марьинского района»

Тестовые задания

на закрепление пройденной темы «In the Spotlight»

Класс 7

Источники:

  1. Spotlight 7. Английский в фокусе. 7 класс. Учебник — Ваулина Ю.Е., Дули Д. — 2010г.

I. Match the words with their Russian equivalent

  1. Science fiction                        a. приключения
  2. Animation                               b. автор песни
  3. Catchy tunes                           c. красивый
  4. Songwriter                              d. научна я фантастика
  5. Adventure                               e. анимация
  6. Handsome                               f. запоминающаяся мелодия

II. Put the adjectives in brackets in the correct comparative or superlative form.

  1. Mark is (intelligent) than him.
  2. She is (tall) girl in the class.
  3. He ran (fast) of all.
  4. Avril Lavigne is (attractive) singer in the world.
  5. He speaks (quietly) than his brother.
  6. Ann is (beautiful) than Linda.
  7. They are (famous) Russian figure skaters.

III. Complete the sentence with past simple or present perfect.

  1. Yesterday they …….. (go) to the cinema.
  2. Eva ……….. (live) here since she was a child.
  3. She ………… (know) him since 2013.
  4. ……… (you/ever/watch) this thriller?
  5. When he ……. (be) young he ……… (have) powerful voice.
  6. She ……… (always/love) romantic films.

IV. Put the sentences in the right order to form a dialogue.

  • That’s £15, please.
  • It’s sold out.
  • Oh, well.
  • Two tickets for Harry Potter at 5 pm, please.
  • We still have tickets for the 8 pm and the 11.30 pm showing.
  • Here you are.
  • Thank you. Enjoy the movie!
  • Oh, ok. Two tickets for 8 pm then, please.

Answers:

  1. 1. D 2. E 3. F 4. B 5. A 6. C

Mark is more intelligent than him.

She is the tallest girl in the class.

He ran the fastest of all.

Avril Lavigne is the most attractive singer in the world.

He speaks more quietly than his brother.

Ann is more beautiful than Linda.

They are the most famous Russian figure skaters.

Yesterday they went to the cinema.

Eva has lived here since she was a child.

She has known him since 2013.

Have you ever watched this thriller?

When he was young he had powerful voice.

Mummy and Dad have always loved romantic films.

1. Two tickets for Harry Potter at 5 pm, please.

  1. It’s sold out.
  2. Oh, well.
  3. We still have tickets for the 8 pm and the 11.30 pm showing.
  4. Oh, ok. Two tickets for 8 pm then, please.
  5. That’s £15, please.
  6. Here you are.
  7. Thank you. Enjoy the movie!

nsportal.ru

Тест по английскому языку (7 класс) на тему: Итоговая контрольная работа для 7 класса Спотлайт

Итоговая контрольная работа по английскому языку для 7 класса     Учебник:  Spotlight-7

 Name______________          Class_______     Date________        Mark___________________________(100)

1.  Listen to Erica talking to her friend in a music shop. What type of music do her friends like?

1. Paul                                                  a. classical

2. Susan                            b. pop music                        

3. Pat                                         c. jazz

4. Stephanie                                   d. rap

5. Alan                                            e. heavy metal music.    

                                                        f. soul                                                 (5*4=20)

2.  Choose the right option.

6.     Brian is a very ……………… boy and the best student in his class.

a. intelligent                    b. glance                             c.pipe

7.       I like beautiful……………… in our village.

a. public                        b. dictionary                 c.  landscapes

8.       John lives in the country because he likes the friendly and ………… people.

a. helpful                      b.  heavy                                c. crowded

9.       He can speak three ….: English, German and French.

a. languages                b. knowledge                c. nationality

10.      The athlete broke the world …….……. for the 100 m race.

a. idea                          b. record                              c. advice

11.       There’s аn …………… with Вrаd Pitt in today’s newspaper.

a. interview                   b. message                            c. weather

12.       Swimming is not ………. in this river.

a. allowed                    b. polluted                                c. polite

13.        Fаmоus people such as actors and sportsmen аrе  …..…… fоr   tееnаgеrs.

a. role models                     b. school assignments               c. headphones

14.     … they travel by bicycle every weekend.

a. To keep fit                b. Figure skating                c. Hardly sleep

15.       I find ………….. the most stressful.

a. taking care with your parents       b. getting enough sleep         c. arguing    with parents

16.       The book is very …………

a. bored                            b. boring                          c. bore

17.        2004 was the year ………… the Olympic Games were held in Athens.

a. when                                  b. who                                 c. which

18.        I prefer classical music because it is ……………than rock music.

a. relax                        b. more relaxing                  c. most relaxing

19.        If you have a headache, you ………… take a pain killer

a. should                      b. has                                    c. could

20.        I did it ……….

a. myself                         b. herself                        c. itself

21.         Have you ………… eaten candy floss?

a. ever                          b. always                             c. tomorrow

22.          Is there …………. milk?

a. some                                b. many                    c. any

23.          He is the ……….. boy in the class.

a. tallest                          b. tall                              c. taller

24.          I bought a ………. blue dress.

a. Italian                        b. wooden                           c. nice

25.        There is a ………….. of tea.

a. cup                            b. packet                                 c. can

                                                                                                 (20*1=10)

3. Underline the correct word.

  1.      This film is the ………..film ever!

    a. most successful              b. more successful             c. succesfullest

  1.      He is ……….at playing the violin than his brother.

     a.  better              b.  good                c. best             

  1.      Mary is ……….than Garth.

                  a.  funniest       b. funnier               c. funny

  1.      That is the ……..film I’ve seen in ages!

     a. worst    b. badest                    c. worse                     

  1.       James is….. than Mike.

     a.  tallest               b. taller            c. tall                (5*2=10)

  1. Fill in the question tags.
  1.     We are running out of freshwater, ______?

    a.  aren’t we              b. isn’t we           c. are we

  1.      The world has got warmer, ___________ ?

     a.  hasn’t  it               b.  has it                c. hasn’t he           

  1.       The oil killed many fish, ______________?

     a. did it              b. didn’t it            c. don’t it        

  1.      It is wrong to drop litter on the street, ____?

     a.  is it              b. isn’t it          c. it isn’t 

  1.       You didn’t take those cans to the recycling bank, ___?

      a.  didn’t  I               b.  do I       c. did I                         (5*2= 10)  

       5.  Put the verbs in brackets into the correct tense.

      36.      He usually …….(drink) coffee in mornings.

      a.  is drinking               b. drinks           

       37.      At the moment they………. (play) football.

      a.  is playing               b. are playing           

       38.      Jane …….(read) the newspaper when the phone rang.

      a.  read              b. was reading       

39.      We ……..(move) house in 2000.

      a.  have been moving              b. have moved           

40.      They ……just ………(plant) flowers.

     a.  have planted              b. have been planting         

                                                                                                   (5*2=10)

6. Put the verbs in brackets in the present simple or present continuous.

       41.   Every Monday, Sally_______________________________(drive) her kids to football practice.

42.    Shhh! Be quite! John______________________________________(sleep).

43.    Jenny usually ________________________ __________(do) her homework in the evening.

44.    She _______________________________ (be) always late for breakfast.

45.    I ____________________________________________ (not/understand) what you are saying to me.

                                                                                                                                                 (5*4=15)

7.  Read the text and and mark the statements true (T) or false (F).

The National Sport of England

Football is the most рорulаr sport in England. ln fact, а lot of English people say it is their national sport.

English people have played football fоr а vеrу long time. Ноwеvеr, the game didn’t have аnу rеаl rulеs until  the l9th сеntuгу. ln l815, Eton College created гulеs to make the gаmе less violent and lаtеr, in l848, Cambridge university made mаnу of the mоdеrn rulеs. Football quickly became as рорulаr as оthеr games such аs cricket.

Today, thеrе аrе thousands of fооtbаll clubs in England, and professional clubs, such as Аrsеnаl, Livеrрооl and Маnсhеstеr United аrе famous all оvеr the world.

Football  has bесоmе раrt of the сulturаl life in England and hundreds of  thousands of fans suрроrt thеir fаvоuritе teams in stadiums аrоund the country еvеrу weekend. Маnу English сhildrеn have football lessons at school. And famous footballers, such as David Beckham and Michael Owen hаvе become rоlе models fоr а lot of these сhildrеn.

46.Football rules were created in  the 19th century.    ……

47. Arsenal is unknown football team.   ……

48. The English like football.   ……

49. Football fans often  go to stadiums.   ……

50. Cricket is one of popular game in England.   (5*4=15)

ОТВЕТЫ для учителя

1

b

2

c

3

e

4

a

5

d

6

a

7

c

8

a

9

a

10

b

11

a

12

a

13

a

14

a

15

c

16

b

17

a

18

b

19

a

20

a

21

a

22

c

23

a

24

c

25

a

26

a

27

a

28

b

29

a

30

b

31

a

32

a

33

b

34

b

35

c

36

b

37

b

38

b

39

b

40

a

41

drives

42

is sleeping

43

does

44

is

45

do not/ don’t

46

T

47

F

48

T

49

T

50

T

Бланк для ОТВЕТОВ

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

nsportal.ru

Тест spotlight 7 класс 8 модуль

7кл модуль 8 вариант 1

1.Write the tag endings

The children don`t watch T V in the morning,…………………………….?

The boys don`t play the guitar,…………………………….?

The girls don`t like bananas,……………………………………?

The parents have a beautiful house,……………………………….?

Kate doesn`t like fish,……………………………………….?

David hasn`t a car,…………………………………….?

My sister must read well,…………………………..?

Winnie had a lot of honey,……………………….?

The Smiths were in London,………………………..?

The weather wasn`t cold,…………………………….?

The water was hot,…………………………………?

3.Поставьте глаголы из скобок в форму Present Perfect Continuous.

  1. The vegetables … (boil) since 10 o’clock. (Овощи варятся с 10 часов.)He … (wait) for her answer for six months. (Он ждет ее ответа в течение 6 месяцев.) My sister … (send) job applications for 3 months. (Моя сестра рассылает заявления о приеме на работу в течение 3 месяцев.) I … (try) to find my documents since last Sunday. (Я пытаюсь найти свои документы с прошлого воскресенья.) They … (learn) Japanese for a couple of years. (Они изучают японский язык пару лет.) Father … (drill) holes in the wall since noon. (Папа сверлит отверстия в стене с полудня.) My brother … (play) computer games for 3 hours. (Мой брат играет на компьютере в течение 3 часов.) I … (listen) to you very carefully. (Я слушаю тебя очень внимательно.) He … (not take) his medicine for the last week. (Он не принимает лекарство в течение последней недели.) We .. . (save) the money for a holiday for a year. (Мы копим деньги на отпуск в течение года.)

2. Complete the sentences with have + to-infinitive in the correct form and

one of the verbs below. Use have in the present simple.

read explain shout come get up sleep open answer decide be stop talk send take turn

1 I .have to be.. at work at 9 o’clock in the morning, (positive)

2 We ..don’t have to get up…early at weekends, (negative)

3 She all the phone calls at work, (positive) 4 you all these books for the exam? (question)

5 I which job I want before the end of the week. (positive)

6 You — I can hear you. (negative)

7 the hotel staff in the hotel? (question)

8 We the bus into town. We can walk, (negative)

9 She the shop at 9 o’clock every morning, (positive)

10 You quietly in the library, (positive)

11 I right at the traffic lights to get to the hospital? (question)

12 You it to me. i understand the problem, (negative)

13 We talking when the lesson starts, (positive)

14 ‘ your little sister to town with us?’ ‘Yes, she does. I’m looking after her today.’ (question)

15 You the present by post. I will see him tomorrow and 1 can give it to him then, (negative)

7кл модуль 8 вариант 2

1 Choose the right letter.

1 We laughed on Sunday,…..? a did he

2 It is cold outdoors,……..? b isn`t there

3 There is a beautiful carpet,…..? c isn’t it

4 He will study Art next year,……? d are there

5 Maths is on Tuesday,…..? e didn`t we

6There are no bookcases near the wall,…..? f don’t you

7 We met on Friday,…….? g doesn’t she

8 They never play football,….? h didn’t we

9 You count quickly,…..? i won’t he

10 He didn’t work well j must they

11They mustn’t sing loudly…….? k isn’t it

12 She never goes to school,…….? l are there

2. Rewrite the sentences adding have + to-infinitive in the correct tenseand form.

1 Did you take a taxi home? Did you have to take a taxi home?

2 I’ve used the bus for the last two days. I’ve had to use the bus for the last two days.

3 I do the washing once a week.

4 We didn’t go to college yesterday.

5 Did you get up early this morning?

6 I’ll start work next week.

7 I’ve always worked hard. 8 The children go to bed at 8 o’clock.

9 They don’t work on Saturdays.

10 Did you take your lunch with you?

11 She worked very hard for her exam.

12 I usually cut the grass once a week.

13 She didn’t cook the dinner last night.

14 Do you pay to go in?

15 I usually stay at home on Wednesdays.

3.Ответьте на вопросы, используя одно их предлагаемых ниже действий в Present Perfect Continuous.

Н-р:   Why are you angry? (Почему ты рассержен?) – Because I’ve been waiting for a bus for a long time. (Потому что я долго жду автобус.)

— wait for a bus for a long time

— wash the floors

— decorate a Christmas tree

— use expensive creams for a couple of years

— peel the onions

— make a snowman in the garden

— play football on the grass

  1. Why are you angry?

  2. Why is she crying? (Почему она плачет?)

  3. Boys, why are your shorts dirty and green? (Мальчики, почему ваши шорты грязные и зеленые?)

  4. Why are you sweating? (Почему ты потеешь?)

  5. Why are your hands so cold? (Почему у тебя такие холодные руки?)

  6. Why are the children so excited? (Почему дети так взволнованы?)

  7. Why does she look so young? (Почему она выглядит так молодо?)

7кл модуль 8 вариант 3

1. Write the right answer

1 You are Mr. Smith’s pupil, ________________________?

2 They aren’t Mrs. Brown’s children, ___________________________?

3 We are not polite,_____________________________?

4 She doesn’t like coffee,_____________________________?

5 He is not tired,_______________________________?

6 They weren’t happy there,__________________________?

7 You can come at 9 o’clock,______________________________?

8 They could dance well,___________________________________?

9 It has got along tail,_______________________________?

10 You don’t study Italian,________________________?

11 You haven’t got a bike,___________________________?

12 He doesn’t read detective stories,_________________________?

13 I was in the street,_____________________________________________?

14 We have a party on Sunday,………………………………?

15 They are lucky,…………………………….?

16 They haven`t some bread,………………………………..?

17 He hasn`t got a car………………………………..?

18 She could count well……………………………?

19 They can play tennis well,……………………….?

20 You don`t go to bed at 8 p.m.,………………………?

21 It doesn`t eat meat,………………………………?

2. Complete the sentences with have + to-infinitive in the correct form and

one of the verbs below. Use have in the present simple.

read explain shout come get up sleep open answer decide be stop talk send take turn

1 I .have to be.. at work at 9 o’clock in the morning, (positive)

2 We ..don’t have to get up…early at weekends, (negative)

3 She all the phone calls at work, (positive) 4 you all these books for the exam? (question)

5 I which job I want before the end of the week. (positive)

6 You — I can hear you. (negative)

7 the hotel staff in the hotel? (question)

8 We the bus into town. We can walk, (negative)

9 She the shop at 9 o’clock every morning, (positive)

10 You quietly in the library, (positive)

11 I right at the traffic lights to get to the hospital? (question)

12 You it to me. i understand the problem, (negative)

13 We talking when the lesson starts, (positive)

14 ‘ your little sister to town with us?’ ‘Yes, she does. I’m looking after her today.’ (question)

  1. 15 You the present by post. I will see him tomorrow and 1 can give it to him then, (negative)

3. Поставьте глаголы из скобок в форму Present Perfect Continuous.

  1. He (to repair) the ceiling for the whole morning. Maybe he needs some help?

  2. They (to play) football for two hours already.

  3. Where it (to be)? I (to search) for it all day!

  4. Jenna (to talk) to the marketing director for two hours right now.

  5. I (to read) this new novel for the last several days.

  6. Uncle Tim (to decorate) the New Year Tree for the whole day.

  7. You (to clean) the yard for the last 2 hours?

  8. The soup (to boil) since 12 a.m. Should I turn it off?

  9. He (to talk) about their new development strategy for the last three hours.

My father (to send) application letters for half a year already and still he hasn’t got a job.

7кл модуль 8 вариант 4

1 Choose the right letter.

He can play golf well, … ?

A doesn’t he B can he C can’t he

You are a new secretary, …?

A aren’t you B are you C don’t you

Mr. Smith is speaking on the phone, … ?

A is he B isn’t he C doesn’t he

You like black coffee, … ?

A aren’t you B don’t you C do you

  1. I am busy, … ?

A aren’t I B don’t I C am not I

  1. You aren’t well enough. You should stay at home, … ?

A should you B shouldn’t you C are you

  1. I’m not ill, … ?

A are I B am I C am not I

  1. Sam shouldn’t work hard, … ?

A is he B does he C should he

  1. There’s a little point in doing anything about it, … ?

A is it B isn’t there C is there

  1. He never uses his car in winter, … ?

A doesn’t he B does he C isn’t it

2. Rewrite the sentences adding have + to-infinitive in the correct tenseand form.

1 Did you take a taxi home? Did you have to take a taxi home?

2 I’ve used the bus for the last two days. I’ve had to use the bus for the last two days.

3 I do the washing once a week.

4 We didn’t go to college yesterday.

5 Did you get up early this morning?

6 I’ll start work next week.

7 I’ve always worked hard. 8 The children go to bed at 8 o’clock.

9 They don’t work on Saturdays.

10 Did you take your lunch with you?

11 She worked very hard for her exam.

12 I usually cut the grass once a week.

13 She didn’t cook the dinner last night.

14 Do you pay to go in?

15 I usually stay at home on Wednesdays.

3. Поставьте глаголы из скобок в форму Present Perfect Continuous.

  1. —What an amazing taste coming from the kitchen! What is it?     —I (to cook) an apple pie.

  1. —I had no idea Mary could drive.    —Yes, she (to drive) since last May.

  1. —Let’s go. We are already late!   —Relax! I (to prepare) for this party for the last 8 hours. It can wait 2 more minutes.

  2. You (to see) my documents? I (to look) for them since last Saturday.

  3. My two little brothers (to play) the computer game for the last two hours.

  4. Is that Mrs. Thompson? The one he (to talk) about for the last two weeks?

  5. You (to watch) television for too long! You should turn it off.

  6. He doesn’t give any attention to me. He (to talk) to this woman for the last 40 minutes.

  7. We (to live) in this house for twelve years already.

  8. Daniel (to work) for the same employer for 10 years.

infourok.ru

Отправить ответ

avatar
  Подписаться  
Уведомление о